У 2017 р. український ринок відновлюваної енергетики перевищить €400 млн.

За підсумками 2017 р. український ринок обладнання та сервісів для відновлюваної енергетики перевищить €400 млн.

Такий прогноз сформовано Центром іноваційного бізнесу (Innovative Business Centre) за підсумками роботи 9-го Міжнародного форуму та виставки сталої енергетики Східної Європи SEF-2017 Kyiv (sefkyiv.com), який відбувся у жовтні в Києві (Організатор — Центр інноваційного бізнесу, IB Centre).

Понад 60% українського ринку відновлюваної енергетики займатиме за підсумком року сегмент сонячної енергетики. Близько 30% - припадатиме на вітроенергетику. 10% складатимуть проекти у сфері малої гідроенергетики та енергії біомаси.

Як зазначив під час виступу на події співзасновник SEF Віталій Давій, сьогодні у країнах Східної Європи і в Україні зокрема, спостерігається великий стрибок розвитку сегменту інсталяцій приватних джерел відновлюваної енергетики, головним чином сонячних електростанцій.

Як результат, все більше ринкових гравців розвивають технологічні та сервісні напрямки для малих станцій.

Зокрема, під час SEF-2017 KYIV компанія IBC Solar представила онлайн-калькулятор сонячної енергії, за допомогою якого можна самостійно розрахувати власну сонячну електростанцію.

«Планування фотоелектричної системи має важливе значення для успішної реалізації проекту. Для того, щоб мати змогу правильно оцінити ефективність та економічні переваги сонячної системи, необхідно з самого початку детально розглянути характеристику кожного даху» - зазначила Леся Ващишин, регіональний менеджер зі збуту по Східній Європі, IBC Solar Austria GmbH.

Олександр Жуль, начальник відділу проектного управління UNISOLAR стверджує, що точність прогнозу генерації станції є основоположною для оцінки економічної ефективності проектів.

«При точності прогнозу 10% можлива похибка 27%(допустима похибка 10%). Для зменшення похибки потрібен відкритий доступ до метеорологічних даних по всій країні», - зазначив спеціаліст.

Технічний менеджер компанії US Solar Руслан Галагуз презентував можливості українського одновісного трекера SST-60, за допомогою якого можна збільшиити річну генерацію електроенергії сонячною електростанцією на 15-17%.

«Одновісний сонячний трекер забезпечує суттєве збільшення генерації електроенергії в порівнянні зі статичною системою, автоматично змінюючи кут та положення модулів. Також в системі керування передбачено системи захисту від вітрового та снігового навантаження. Наші трекери мають характеристики світового рівня при цінах значно нижчих чим зарубіжні аналоги», - описав спеціаліст переваги українського обладнання.

Також про нові рішення для сонячних електростанцій розказав генеральний директор компанії «Солар Стальконструкція» Євген Єрьоменко.

“Ми розробили одновісний автоматичний трекер, який дозволяє побудувати мегаватні поля за кілька місяців та отримувати додаткову генерацію на обмеженій території”, - підкреслив він переваги нового продукту.

Бенджамін Фішер, менеджер відділу продажів Східної Європи, країн Балтії, Центральної Азії компанії Fronius International впевнений, що автоматизація вирішення проблем є важливою для клієнтів. Завдяки технічним можливостям компанії є можливість контролювати роботу інверторів через смартфон: бачити режими роботи сонячної станції, виробництво електроенергії, а також виявляти та вирішувати можливі проблеми.

На думку Соні Бенард, віце-президент з продажів у Європі компанії Talesun, крім наявності профільної законодавчої основи, прискорення розвитку галузі відновлюваної енергетики у Східній Європі, яке спостерігається у останні два роки, стало можливим завдяки появі нових кредитних продуктів, які пропонуються як міжнародними так і локальними фінансовими інститутами.

В якості підтвердження зростання інвестицій у галузь відновлюваної енергетики директор департаменту екоінжинірингу та впровадження ресурсно- ефективного проектів Укргазбанку Родіон Морозов зазначив: «У 2017 р. кожний четвертий мегават станцій, які отримали «зелений» тарифу в Україні, профінансовано за допомогою Укргазбанку».

В цілому, за оцінками експертів IFC, до 2030 р. в “зелені” проекти в Україні може бути інвестовано понад 30 млрд. доларів.

На думку Керрі Вальчака, директора та керівника проектного фінансування компанії Finance in Motion GmbH, для подальшого стабільного росту ринку сьогодні необхідно забезпечувати консультаційну підтримку недосвідченим розробникам проектів відновлюваної енергетики на предмет їх відповідності міжнародним екологічним та соціальним стандартам.

У розвитку нових технологій накопичення та зберігання електроенергії бачить наступний етап еволюцї галузі керівник напрямку відновлюваної енергетики компанії ДТЕК Вікторія Сиромятова.

«Обсяг щорічних інвестицій в R&D у сфері відновлюваної енергетики становить 8-10 млрд. доларів. Також слід звернути увагу на технологію зберігання електроенергії. Це - майбутнє» - зазначила вона.

Авералдо Фаррі, Директор підрозділу інновацій компанії Zucchetti Centro Sistemi, зазначає: «Україна дотримується світових тенденцій відновлюваної енергетики та є привабливою для іноземних компаній».

Крім рішень, пов'язаних безпосередньо з еволюцією виробництва електроенергії сьогодня також спостерігається активний розвиток технологій споживання електроенергії, зокрема у напрямку освітлення.

«Кількість запитів на встановлення LED-освітлення зросла у 5 разів у 2017 р. в порівнянні з 2016 р. Люди відчули, що використовуючи новітні технології можливо суттєво зекономити кошти», - повідомив ринкові тенденції Руслан Вдовенко, генеральний директор компанії ЕКТА.

Олександр Симонов, Директор з продажу та маркетингу компанії «Одескабель» в своїй презентації зазначив, що для надійної і ефективної роботи необхідно індивідуально підбирати кабельну продукцію під кожний проект, від цього суттєво залежить не лише ефективність, але і безпека роботи станції.

Крім стрімкого розвитку сегменту сонячної енергетики сьогодні в Україні спостерігається активне зростання кількості проектів європейського рівня в біоенергетиці. «Ринок біоенергетики активно розвивається в Східній Європі, в Україні ми вже реалізували великий проект мегаватного класу» - зазаначив Бернхард Лодер-Таучер, директор з продажів, ICS ENERGIETECHNIK GmbH.

Стосовно вітроенергетики свою думку висловив співзасновник компанії Eco-Optima Максим Козицький, який вважає, що на сьогоднішній день в Україні є ризики, проте є й великі можливості для розвитку вітроенергетики. Тому компанія планує активно збільшувати потужності.

«Ми бачимо колосальні перспективи в розвитку альтернативної енергетики. На даний момент це стає максимально актуальним і вигідним способом отримання, передачі та використання енергії» - прокоментувала Юлія Полякова, директор компанії Karbon CNS.

9-й Міжнародний форум та виставка сталої енергетики Східної Європи SEF-2017 Kyiv відбувся у Києві 9-11 жовтня (КВЦ “Парковий”). Учасниками галузевої події стали 440 делегатів та 58 експонентів з 32 країн. Організатором SEF-2017 KYIV є Центр Іноваційного Бізнесу (IB Centre).

Найближча галузева подія від IB Centre — 7-а Міжнародна Конференція та Виставка Сонячної Енергетики в Центральній та Східній Європі CISOLAR 2018 відбудеться у Києві 11-13 квітня 2018 р.

Детальніше дізнатись про подію року у галузі сонячної енергетики та зареєструватись на CISOLAR-2018 ви можете на сайті cis-solar.com

Контактное лицо: Viola
Компания: IBCentre
Добавлен: 04:39, 16.11.2017 Количество просмотров: 442
Страна: Украина

В «Смоленскэнерго» прошла региональная коллегия, Смоленскэнрего, 04:35, 26.04.2024, Россия378
В мероприятии приняли участие руководители филиала и начальники 27 районов электрических сетей, а также министр ЖКХ и энергетики Смоленской области Николай Борисов.

Энергетики «Липецкэнерго» готовятся к работе в условиях непогоды, Липецкэнерго, 04:12, 26.04.2024, Россия69
По данным гидрометцентра, 18 и 19 апреля на территории Липецкой области ожидается ухудшение погодных условий: дождь, гроза, сильный ветер с порывами до 21 м/с. Энергетики ПАО «Россети Центр» - «Липецкэнерго» осуществляют усиленный контроль за электроснабжением потребителей региона. В филиале сохраняется режим повышенной готовности.

Специалисты «ТНС энерго Кубань» выявили 53 случая самовольного подключения к электросетям, ПАО "ТНС энерго Кубань", 03:44, 26.04.2024, Россия53
С начала года специалисты «ТНС энерго Кубань» зафиксировали 53 случая самовольного подключения к электросетям со стороны частных клиентов, которым ранее была ограничена подача электроэнергии.

Оценка влияния теплоснабжения на экологию Москвы, ООО "ЭТС-Проект", 00:41, 26.04.2024, Россия77
ЭТС-Проект оценивает влияние объектов теплоснабжения на экологию и климат Москвы на перспективу до 2035 года.

Энергетики выявляют и пресекают факты незаконного размещения линий связи на опорах ЛЭП, филиал ПАО "Россети Центр" - "Липецкэнерго", 00:33, 26.04.2024, Россия70

Белгородская Квадра заменит этим летом более 14 км ветхих теплосетей, АО "Квадра", 02:39, 22.04.2024, Россия393
Филиал АО «Квадра»-«Белгородская генерация» в этом году планирует заменить 14,6 км ветхих тепловых сетей на сумму 246,2 млн рублей.

«Липецкэнерго» устанавливает современные светильники наружного освещения в населенных пунктах региона, Липецкэнерго, 02:26, 22.04.2024, Россия69
В 2023 году в эксплуатацию филиала передано более 55 тысяч существующих муниципальных светильников для обеспечения их качественной работы.

В «ТНС энерго» обсуждают модернизацию инфраструктуры информационных технологий и безопасности, ПАО "ТНС энерго Кубань", 23:00, 20.04.2024, Россия56
В Сочи прошло выездное совещание руководителей подразделений информационных технологий и информационной безопасности компаний Группы «ТНС энерго».

В офисах обслуживания клиентов «ТНС энерго Кубань» появились новые терминалы для оплаты, ПАО "ТНС энерго Кубань", 02:16, 10.04.2024, Россия948
Специалисты «ТНС энерго Кубань» постоянно работают над повышением качества предоставляемых услуг. Компания планомерно внедряет в бизнес-процессы современные сервисы, в том числе цифровые

Как ЭТС-Проект повышает эффективность работы объектов теплоэнергетики?, ООО "ЭТС-Проект", 02:08, 10.04.2024, Россия1058
Повышение энергоэффективности — одна из задач, реализуемых отделом проектирования объектов теплоэнергетики ЭТС-Проект.

Сотрудники «Смоленскэнерго» прошли обучение безопасным методам и приемам выполнения работ на высоте, Смоленскэнерго, 05:11, 09.04.2024, Россия188
В обучении приняли участие 117 сотрудников районов электрических сетей, ежедневно выполняющих работы на высоте при эксплуатации электроустановок.

Сотрудники «Энергосбыт Волга» приняли участие в конкурсе профессионального мастерства, ООО "ЭСВ", 05:09, 09.04.2024, Россия213
Компания «Энергосбыт Волга» провела первый конкурс профессионального мастерства среди сотрудников. Участие нём приняли четыре сборные команды. Соревнования проходили в три этапа и включали в себя теоретическую и практическую части.

«Россети» расчистят трассы ключевых магистральных ЛЭП Московской области, МЭС Центра, 20:54, 05.04.2024, Россия388
Филиал ПАО «Россети» – МЭС Центра приступил к расчистке трасс воздушных и кабельно-воздушных линий электропередачи на территории Подмосковья от древесно-кустарниковой растительности.

«ТНС энерго Карелия» знакомит с онлайн-сервисами, АО "ТНС энерго Карелия", 22:48, 04.04.2024, Россия206
«ТНС энерго Карелия» старается экономить время абонентов. Для этого в компании внедрен целый спектр онлайн-сервисов.

Нижневартовский филиал – лидер по оптимизации производственных процессов в ПАО НК «РуссНефть», Нижневартовский филиал ПАО НК "РуссНефть", 22:48, 04.04.2024, Россия393
По итогам 2023 года Нижневартовский филиал компании признан победителем в номинации «Коллектив года» и отмечен переходящим Кубком президента компании.